Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Straattheater Sneek op zondag 31 juli

2016- Sneek als één groot podium met vele acts...

Op zondag 31 juli zal Sneek van 12.00 tot 18.00 uur één groot podium van straattheaterartiesten zijn. Op verschillende locaties verspreid over de binnenstad zijn de hele middag straattheatervoorstellingen te zien met artiesten uit binnen- en buitenland.

De zeer vermakelijke en bijzondere acts zijn er om jong en oud op hun eigen ludieke manier te vermaken, variërend van ‘zingende bloemen’, een stoffige boekhouder maar ook een voetbal- kunstenaar, een Dutchjuggler en een reuzenkip. Naast straattheater zijn er ook diverse muzikale acts.

Welke acts kunt u verwachten?

Zet de bloemetjes buiten in Sneek met de grote Zingende Boeketten. Zij zingen voor u een bloemlezing van allerlei bekende liedjes en melodieën.

Herr Konrad heeft de uitstraling van een stoffige boekhouder. Tot hij op zijn metershoge eenwieler klimt en een topact op topsnelheid presenteert. Deze internationale artiest verpakt comedy , jongleren, een eenwiel-fietsact , zang en muziek als een wervelwind in zijn show "Woorden en Daden"

Trio Balsamico.
3 heren in kokskostuum met gekruide noten: van oer-Hollands tot Zuid-Amerikaans en van een Pikketanussie tot Pop. De muziek en zang wordt op straat en terras dampend aan u geserveerd. Geniet er van.

Wat was er eerder? De Kip of het ei? Deze reuzenkip kan haar ei niet vinden! Hoe moeilijk kan het zijn? Zoekt u even mee?

Ballonkunstenaar Arne neemt u mee in zijn magische wereld vol ballonnen en creëert de meest fantastische figuren.

Volg La Troupe & Blanc in haar Feestelijke parade tot het u rood en wit voor de ogen ziet!

Op het eerste gezicht lijkt Eugene op een stokoude man met een draaiorgel. Vergis u niet! Als deze Benidorm Bastard volledig uit zijn dak gaat  ontstaat er in enkele seconden een spetterend dansfeest voor jong en oud op straat.

De Dutchjuggler is in training voor de Olympische Spelen in Rio. Lukt het hem het snelheidsrecord jongleren met de 5 olympische ringen te verbeteren? Of verbetert U samen met hem het "World Record Open Air Juggling"? Kom kijken en doe mee!

Messi, Ronaldo en Zlatan? Ballenjongens! Voetbalkunstenaar Nelson "poort" ze allemaal. Weet u wat een "panna" is? Nelson daagt u uit!

De 2 nieuwe vuurtorens in het centrum van Sneek zijn zelfs bij de hoogste waterstanden een helder baken voor alle zeilers. Zing mee met alle bekende zee-, matrozen- en schippersliedjes van De Zingende Vuurtorens.

Zak eens lekker onderuit op Het Levende Bankstel dat kijkt, zwijgt, praat, fronst, luistert, went en gebaart. Dit barokke bankstel voelt zich overal thuis en kletst gezellig met u mee.

Theater Quatsch in close-up magie. Hoe dichter u bij hem staat en hoe meer u op zijn handen kijkt, hoe minder u van zijn goocheltrucs begrijpt!

Hoe gek ziet u er uit? Karikatuur-sneltekenaar Johan laat het u in 5 minuten zien en uw portret krijgt u mee om thuis op te hangen......als u durft!

Nieuws