Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Sneekweek Slotconcert overtreft alle verwachtingen

SNEEK – Het Sneekweek slotconcert zondagmiddag in de Stadsgracht langs de Prins Hendrikkade, heeft met een professioneel programma en een knipoog naar het Prinsengrachtconcert alle verwachtingen overtroffen. Circa tweeduizend bezoekers, waarvan naar schatting een derde in sloepjes voor het podium was afgemeerd, zagen in hoog tempo een aantrekkelijk programma aan zich voorbij trekken.

Sneekweek slotconcert


De veertig koppige BasicXL Bigband stond als begeleidend orkest onder leiding van gastdirigent Albert Dam centraal in het Sneker Grachtenconcert. Solisten waren achtereenvolgens Marleen van Dijk, Mark Riemer, Jan Tekstra en de Friese Frisse Meiden (Maaike Kampen, Anne Visser en Janne Marije Oosterhaven). Tweede Kamerlid Jacques Monasch fungeerde deze middag als ‘spreekstalmeester’.

Sneekweek slotconcert


Naarmate het programma vorderde werd de toonzetting lichter en switchte de muziek van klassiek opera door Marleen van Dijk, via jazz door Mark Riemer en nummers van de Kast en Marco Borsato, geschreven en uitgevoerd door Jan Tekstra, naar het funky en poprock repertoire van De Frisse Friese Meiden Maaike Kampen, Anne Visser en Janne Marije Oosterhaven. De sfeer kwam er goed in toen Jan Tekstra het nummer “Je hoeft niet naar huis vannacht” inzette. De Frisse Friese Meiden kregen zelfs het bootjes publiek op de banken, zwaaiend met de vlaggen van hun boot en luid meezingend.

Sneekweek slotconcert

De toon is gezet. Het initiatief van Sneek Promotion bestuurslid Ale Bok, perfect georganiseerd door Sneek Promotion en op een dito manier uitgevoerd door de Basic XL en de solisten, overtrof alle verwachtingen en mag gezien de reacties van de vele mensen volgend jaar in de reprise. Aan Ale Bok de eer om met een grote scheepstoeter definitief een punt te zetten achter de tiendaagse Sneekweek. Het voorprogramma werd verzorgd door de achtkoppige band Sound Box uit de stal van het Atrium in Sneek.

Nieuws