Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Rubberbootrace in de 80e Sneekweek

Op vrijdag 7 augustus zal de eerste Sneekweek Rubberbootrace gehouden worden door de grachten van Sneek.

Op vrijdag 7 augustus zal de eerste Sneekweek Rubberbootrace gehouden worden door de grachten van Sneek. Al peddelend in een rubberboot strijden de deelnemers voor leuke Sneekweek prijzen en natuurlijk de eer. In het kader van de verlenging van de 80e Sneekweek t/m de zondag 9 augustus zal deze rubberbootrace op de vrijdag (7 aug) worden georganiseerd, in 2 verschillende leeftijdscategorieën.

Om 14.00 uur Start de Rubberboot Kidsrace t/m 14 jaar. Jonge kinderen mogen alleen meedoen met zwemvest en onder auspiciën van een volwassene. En vanaf 14.45 uur start de Sneekweek Rubberbootrace, vanaf 14 jaar en ouder. De stoet rubberboten zal begeleidt worden vanaf het water door de Organisatie Rubberbootrace met behulp van de Scouting Tibrag Sneek.

De start zal plaatsvinden op de Prins Hendrikkade (Looxmagracht) bij de houten steiger.  De route zal verlopen via de Looxmagracht, Zwarteweg, Badhuisgracht, Westersingel, Waterpoortsgracht, De Kolk en de finish zal zijn, onder de Waterpoort door, bij het Panorarium aan het Hoogend. Rond 15.45 uur zal er een gezamenlijke prijsuitreiking zijn op de Marktstraat. 

De kaartverkoop is inmiddels gestart via Sigarenmagazijn Sipma.
De rubberbootrace € 5,- en de kidsrace kost € 3,- per boot.
Rubberboot race Sneekweek

Nieuws