Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Publiek airshow morrend naar huis na afgelasting

2015- Met duizenden waren ze naar het Starteiland gekomen. Met de ledenboot, met de bus of eigen bootjes.

SNEEK – Met duizenden waren ze naar het Starteiland gekomen. Met de ledenboot, met de bus of eigen bootjes. De kaden van het Kolmeersland hadden het zwaar te verduren en de Sneekermeer lag rond de met rode boeien aangegeven ‘restricted area’, volgepakt met boten in soorten en maten.

sneekweek sloep lokaal 55

De wedstrijden waren zelfs boven in de Goingarijpster Poelen ingekort zodat de zeilvloot tijdig binnen zou zijn en de show om 16:30 uur beginnen. Om kwart voor vijf, nog geen vliegtuig te bekennen. Een boven het meer cirkelende paramotor zorgde voor wat afleiding, maar rond vijf uur werd duidelijk dat er meer aan de hand moest zijn. Via de stand by van de KWS werd op het water bekend gemaakt en op het eiland via de geluidsinstallatie,  dat de antieke Lockheed p38 lightning uit 1944 met motorische problemen in Texel aan de grond werd gehouden en dat de show niet door kon gaan.

Groot was de deceptie en bij sommigen de boosheid bij het vernemen van dit bericht. Als een tube tandpasta die werd leeg geknepen begaf het publiek zich massaal naar de pont in de hoop in ieder geval nog een glimp mee te krijgen van het optreden van de Putkapel bij het Ouwe Vat in Sneek. Met als gevolg dat de wachttijden bij de pont opliepen, hetgeen de sfeer ook weer niet ten goede kwam. Weliswaar maakte dat stralende weer veel goed, maar voor sommige Sneekweekgangers, was zelfs dat niet meer genoeg.


Het bestuur van de KWS betuigde haar spijt ,,Het spijt ons zeer dat de luchtshow geen doorgang heeft kunnen vinden. Wij willen het publiek bedanken dat het in grote getale naar het Starteiland is gekomen en hopen dat we in de toekomst wellicht een herkansing kunnen krijgen.”


bron: grootsneek.nl - foto: Wim Walda

Nieuws