Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Nieuwe Pont voor Starteiland Sneek in 2018

Sneek – KWS voorzitter Karst Doevendans noemde het al uitdrukkelijk in zijn Sneekweek openingstoespraak in Theater Sneek: ‘Er komt een nieuwe pont voor het Starteiland’. “Daar is de veiligheid mee gediend” aldus Doevendans.

“Dit in verband met de vele jonge zeilers die vrijwel het hele jaar door gebruik maken van het Regionaal Trainings Centrum De Roerkoning op het Starteiland en daarbij het drukbevaren Prinses Margrietkanaal moeten oversteken. Daarnaast trekt de Sneekweek jaarlijks meer bezoekers en kan de huidige pont de bezoekersstroom niet aan, zodat de wachttijden bij de pont fors oplopen.

 

Het moet een pont worden van het type ‘roll-on-roll-off’, waardoor bezoekers gemakkelijker op en af kunnen stappen, er vracht en kleine bootjes op de trailer meer kunnen worden vervoerd en bovendien een ‘overzet’ met een behoorlijk grotere capaciteit dan momenteel het geval is. “En of het college er even haast mee wil maken” aldus de preses van ‘de Koninklijke’ richting burgervader, “Dan kan het in september nog mee in de
raadsvergadering.”bron: www.grootsneek.nl

Nieuws