Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

2018 - Strenge aanpak ‘boombox-boten’ en te veel decibellen in Sneekweek

Sneek – Teamchef Marja Doosje van het basisteam Sneek liet tijdens de Sneekweek persconferentie weten dat zogenaamde ‘partyboats’ die in de nachtelijke uren een onaanvaardbaar aantal decibellen

Sneek – Teamchef Marja Doosje van het basisteam Sneek liet tijdens de Sneekweek persconferentie weten dat zogenaamde ‘partyboats’ die in de nachtelijke uren een onaanvaardbaar aantal decibellen produceren en daarmee de rest van de haven wakker houden, dit jaar streng worden aangepakt. Na twee waarschuwingen worden dergelijke schepen zonder pardon de gemeentelijke haven aan het Somerrak uit gestuurd. Dit ongetwijfeld tot grote vreugde van de aanwonenden van dit stukje water.

Ondanks grote evenementen als Sail Harlingen is de capaciteit van het team op peil, waarbij dit jaar net als in voorgaande jaren bereden politie aanwezig zal zijn. De Sneekweek is een feestje, maar de liefde moet van twee kanten komen. Is dat niet mogelijk, dan zal de politie corrigerend optreden.

Daarnaast zullen er in het centrum van Sneek regelmatig metingen worden verricht om het geluidsniveau op een aanvaardbaar en dus voor iedereen plezierig niveau te houden.

bron: www.grootsneek.nl

 

 

Nieuws