Sneekweek 2018 - 3 t/m 12 augustus - 83e editie

2018 - Stappersavond ‘Kleintje Sneekweek’ sluit naadloos aan op het Slotconcert At The Watergate

De stappersavond ‘Kleintje Sneekweek’ sluit dit jaar naadloos aan wanneer de laatste muzieknoten klinken van het slotconcert van European Youth Music Festival ‘At The Watergate’ op vrijdagavond 11 mei. Op deze vrijdagavond wordt de stappersavond ‘Kleintje Sneekweek’ georganiseerd met in heel veel kroegen en cafés live muziek.

Kleintje Sneekweek, ook wel ‘de Stappersavond van Sneek’ genoemd, wordt jaarlijks op de
vrijdagavond na Hemelvaartdag georganiseerd. Dit muzikale rondje langs onderstaande deelnemende
horeca zaken is snel gemaakt, want de entree is gratis!

Vanaf Hemelvaartsdag zeilen jaarlijks rond de 300 schippers tijdens de Kleine Sneekweek vier dagen met hun bemanning in 20 klassen om de zeileer. Maar zoals bekend gaat het in de Sneekweek, en ook in de kleine Sneekweek, niet alleen om de eer. De sfeer is minstens zo belangrijk. Daarom is het inmiddels een traditie dat op de vrijdagavond van de Kleine Sneekweek, de stappersavond, het centrum van Sneek bol staat van de live muziek met
genoeg keuze!

Voorafgaand aan Kleintje Sneekweek staat Sneek al de hele week in het teken van muziek tijdens het European Youth Music Festival ‘At the Watergate’. Op 8 en 9 mei is het pre-festival ‘Open the Gate’met optredens tussen 17.00 en 21.00 uur op het RaboPlaza en in de Wijde Noorderhorne en een groot openingsconcert ’s avonds op de Kolk bij de Waterpoort. En op 10 en 11 mei barst het echt muziekfestival los met vanaf 11 uur ’s morgens tot en met ongeveer 22.30 uur ’s avonds muziek in allerlei muziekgenres. Zo’n 6000 muzikanten geven op meer dan 30 podia in Sneek en omstreken zo’n 1000 concerten. Een fantastisch muziekfestival dat gratis toegankelijk is.


Deelnemers Kleintje Sneekweek 2018

Neighbours, 70's/80's/90's/ party met Dj Knorr
Alcatraz Café : Corona Party met Draaiend rad | Dj Sybren
Grand-café de Walrus (zaal): Dj Sly
Irish Pub: Gerrit Poortinga
Schuim Met Pluim: Red Sauce
Biercafé 3b: The King of Vinyl
Café de Kroon: The Mile Markers
Bar ' t Ouwe Vat: Snapshot
Café The Legend: Johnny and the Stalkers
Café Ludiek: Dj Ryan Hood en Dj Rick
Café De Witte Kat: DJ Mok
Grand Café de Bommel: De Útlopers
De Bakkersdochter: Just no Knock

Nieuws