Sneekweek 2018 - 3 t/m 12 augustus - 83e editie

2018 - Pont Starteiland niet voor de Sneekweek klaar

Sneek/ Harlingen – De ambitieuze doelstelling om de nieuwe pont van het vasteland naar het Starteiland voor de Sneekweek te realiseren gaat niet gehaald worden. De KWS zal gedurende de Sneekweek nog gebruik moeten maken van de bestaande pont met extra inzet van de grotere pont die in de spits wordt ingezet. Er is vertraging opgetreden in de bouw van de pont die bij SRF in Harlingen wordt gemaakt.

Begin dit jaar is door het bestuur van Stichting Skarsweagen en SRF Harlingen het contract ondertekend voor de bouw van de nieuwe pont voor het Starteiland. De nieuwe pont is ontworpen door Visser Yacht design en wordt gemaakt door SRF in Harlingen. De nieuwe pont heeft een lengte van 13 meter en een breedte van 5,50 meter. De pont heeft een capaciteit van 120 personen. Er kunnen enkele campers en auto’s tegelijk worden vervoerd.

Foto: Wim Walda.                wachtrijen voor de pont naar het Starteiland

Naast de nieuwe pont zal in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân ook de infrastructuur aan de vaste wal en het Starteiland worden aangepast. En er komen camperplaatsen op het Starteiland. Stichting Skarsweagen, beheerder van het Starteiland en pontverbinding, verwacht met deze investering de bereikbaarheid en het gastheerschap op het Starteiland naar een hoger plan te brengen. Deze infrastructurele aanpassin gen worden nu uitgesteld tot na de Sneekweek.

De verwachting is dat de pont in oktober operationeel is en alle werkzaamheden zijn afgerond.

bron: grootsneek.nl

Nieuws