Sneekweek 2019 - 2 t/m 11 augustus - 84e editie

Poieszboot - opstapplaats 1e Oosterkade

De Poieszboot vaart tijdens de Sneekweek van 4 t/m 9 augustus 2018 van Sneek naar het Starteiland (Sneekermeer) en terug.
OPSTAPPLAATS: 1e Oosterkade.
Prijs: Enkele reis € 0,50 p.p.

Vertrek Sneek
09.00 / 11.00 / 13.00 / 15.00 en 17.00 uur

Vertrek
Starteiland
10.00 / 12.00 / 14.00 / 16.00 en 18.00 uur

VOL=VOL=VAREN

Van bovenstaande vaartijden kan worden afgeweken in verband met drukte.
Op zondag en woensdag wordt in ieder geval afgeweken van bovenstaande vaartijden, de Poieszboot vaart dan af en aan en vol=vol!

poieszboot sneekweek


Arriva Sneekermeerbus tijdens de Sneekweek

Wilt u naar de zeilwedstrijden bij het Sneekermeer? Dan pakt u de Sneekermeerbus! De Sneekermeerbus rijdt dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Uw kaartje voor de Sneekermeerbus kunt u bij de buschauffeur kopen. (PIN)

Ook is er een 10-rittenkaart te koop. Deze is verkrijgbaar bij de Sneekweekcamping.
De volgende tarieven gelden op de Sneekermeerbus:
• Enkele reis: € 2,50
• 10-rittenkaart: € 20,00

Ook kun je gebruik maken van je ov-chipkaart, een enkele reis kost dan 2,50 euro.

Kijk voor meer informatie of voor het kopen van een ticket op www.arriva.nl/sneekweek

Opstapplaatsen:
Station, Prins Hendrikkade, Boeierstraat, Middelzeelaan, De Domp, Camping de Potten, Paviljoen en bij de pont naar het starteiland.

Zie ook digitale plattegrond voor opstapplaatsen.


Stremmingen tijdens de vlootschouw op vrijdag 3 augustus

Geen bediening van bruggen vanaf vrijdag 3 augustus 16.00 uur tot zaterdag 5 augustus.

  • Vanaf 16.00 worden de bruggen in Sneek niet meer bediend. Het gaat om de Lemmerbrug, de Woudvaartbrug, de Harinxmabrug en de Oppenhuizerbrug.
  • De doorvaart onder de Wonderbrug (tussen Waterpoortsgracht en Westersingel) is tijdelijk gestremd. De doorvaart via Sneek tussen de Snitsermar en de Brekken, IJlst, Heeg of Bolsward is dan niet mogelijk. Vanaf zaterdagochtend 6 augustus is er weer een normale brugbediening.


Afsluiting Houkesloot
De Houkesloot wordt op vrijdag 4 augustus ter hoogte van de kruising Houkesloot met afslag naar de Sneker jachthavens/Oudvaart afgesloten zodra alle ligplaatsen bezet zijn. Het tijdstip van de afsluiting is rond 16:00 uur of eerder als dat nodig is.


Afgesloten wegen vanaf 20.00 uur tot het einde van de vlootschouw

  • De volgende wegen zijn afgesloten: de Lemmerweg (tussen de rotonde ter hoogte van de Frieswijkstraat en de Lemmerbrug), de Balthuskade,  de Prinsengracht, de Woudvaartkade (tussen de 2e Woudstraat en de Woudvaartbrug), de Rienck Bockemakade, het Hoogend (vlakbij de brug) en de Oppenhuizerweg (tussen de rotonde bij de Oude Oppenhuizerweg en de Bothniakade)
  • Vanaf ca. 21.30 uur tot aan het einde van de vlootschouw staan de Lemmerbrug, de Oppenhuizerbrug en de Harinxmabrug open. Daardoor is toegang met de auto van en naar het centrum niet mogelijk.


Aanleggen Pampuskade (tot 15 meter)
Van 3 t/m 9 augustus mogen alleen schepen tot 15 meter aanleggen aan de Pampuskade. Dit betekent dat er geen chartervaart, bruine vloot, of schepen zoals skûtsjes en rondvaartschepen kunnen aanleggen.

Verkeersmaatregelen

Afsluiting Martiniplein en zuidoostelijk gedeelte van het Oud Kerkhof
In verband met de kermis zijn vanaf 4 augustus tot en met 10 augustus het Martiniplein (en de daarbij behorende rijbanen) en het zuidoostelijk gedeelte van het Oud Kerkhof afgesloten voor voertuigen. Alleen voetgangers kunnen er langs. Tijdens deze stremming geldt eenrichtingsverkeer op het Oud Kerkhof en de Oude Koemarkt (vanuit de binnenstad richting Hoogend)


Afsluiting straten

  • Vanaf 3 t/m 12 augustus zijn de volgende straten iedere dag tussen 14.00 uur en 07.00 afgesloten voor voertuigen en op 7 en 10 augustus de hele dag.  Voetgangers kunnen er wel langs. Het gaat om de straten: Oud Kerkhof, Marktstraat, Grote Kerkstraat, Wijde Noorderhorne, Kruizebroederstraat, Muntstraat, Kleine Kerkstraat en 1e Oosterkade;
  • Afsluiting noordzijde van het Kleinzand. De helft van het wegvak wordt na 18.00 uur afgesloten voor voertuigen. De meeste parkeerplaatsen blijven bereikbaar.
  • Afsluiting Julianastraat dagelijks vanaf 20.00 uur


In- en uitrijden
Binnenstadbewoners- en bedrijven met een parkeervergunning mogen een deel van het afgesloten gebied in- en uitrijden;

30 km/uur op deel van de Oppenhuizerweg en Jousterkade
Op een deel van de Oppenhuizerweg en de Jousterkade wordt een maximum snelheid van 30km per uur ingesteld. Er worden tijdelijke drempels geplaatst.


Wegsleepverordening
Voertuigen mogen weggesleept worden als:

  • er met dat voertuig een verkeersregel wordt overtreden
  • de verwijdering van het voertuig noodzakelijk is in verband met de veiligheid op de weg, de vrijheid van het verkeer of het vrijhouden van door de gemeente aangewezen weggedeelten en wegen.

Pont vanaf paviljoen Sneekermeer

De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan 'het Kruiswater' vlakbij het Paviljoen Sneekermeer.

Auto parkeren kan op het parkeerterrein van Het Pottenstrand, ong. 100 meter voor de pont links (afkomstig van Sneek). De pont vaart dagelijks tijdens de Sneekweek van 08.00 - 02.00 uur van en naar het Starteiland. Kosten € 2,00 voor een retour per persoon.
Buiten de Sneekweek vaart de pont tussen 10.00 uur en 22.00 uur.

pont starteiland sneekweek


Bedieningsschema bruggen

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober worden alle bruggen en sluizen 7 dagen per week bediend van: 9.00 – 12.00, van 13.00 – 16.15 en van 17.15 – 20.00 uur (april/mei en september/oktober tot 19.00 uur) met uitzondering van Workum, die het gehele seizoen een eindtijd van 20.00 uur kent. De bruggen in Sneek en Woudsend kennen geen sluiting tussen 12.00 en 13.00 en tussen 16.15 en 17.15 uur.

Voor uitgebreidere informatie >> Klik hier


De zeilwedstrijden zijn van 5 t/m 10 augustus op het Sneekermeer.
Uitgebreide wedstrijd informatie over het zeilen tijdens de Sneekweek.
Alle uitslagen en deelnemende klasse's kun je vinden op >> www.sneekweek.nl
Parkeren binnenstad

•    U kunt tijdens de Sneekweek parkeren op alle parkeerterreinen, behalve het Martiniplein in de binnenstad. Uitgebreide informatie over de tarieven en de plattegrond van parkeerterreinen in Sneek. >> klik hier

•    U kunt in Sneek parkeergeld betalen met uw mobiele telefoon.


 

Taxistandplaatsen

De parkeerplaatsen langs de Prins Hendrikkade zijn aangewezen als taxistandplaats. Daarnaast zijn er taxistandplaatsen op de Gedempte Poortezijlen.