2022 - Nieuw Sneekweek shirt met een bekend oud logo

Het nu al populaire Sneekweek shirt is verkrijgbaar bij Ut Sneeker Skathús in de Galigastraat in Sneek.

Er komt een nieuw Sneekweek shirt op de markt met een bekend oud logo.

SNEEKWEEK - Geselluch juh! 

Het idee om het oude Sneekweekband logo op een Sneekweek shirt te zetten komt van Ut Sneeker Skathús in de Galigastraat in Sneek.

Het Sneekweek shirt is  → hier verkrijgbaar en kost EUR 15,00


Het logo op het Sneekweek shirt is afkomstig van de vroegere Sneekweekband. 
Ooit hadden ze de hit  "Ze danst in haar niksie de Sneekweekdixie" 

Stukje geschiedenis

‘Ze danst in haar niksie de Sneekweekdixie’ is de tweede single van de Sneekweekband, opgenomen bij Joop van der Linden in de Face Sound Studio te Lemmer. In dit video-clipje een aantal foto’s die gemaakt zijn op donderdag 21 juni 1984.

Gerard Poiesz en Fokko Dam hadden een geintje bedacht, om een aantal leden van de Sneekweekband (Pier de Jager, Paul Foekema en Jack Silvius), die avond te eren vanwege hun 5 jarig lidmaatschap. Zij wisten van niks! Gerard en Fokko hadden met de rest van de band afgesproken om te verzamelen bij Van der Wal. Instrumenten moesten worden meegenomen, want ‘we súden ergens un serenade brenge’. Flauwekul natuurlijk. Fokko had de muziekvereniging Hollandia uit Bolsward voor deze avond gecharterd, compleet met korps, drumband en colourguard. Vergunning bij de Gemeente werd voor de zekerheid aangevraagd, en ook verkregen omdat bij Gerard en Fokko bekend was dat de Sneker Harmonie diezelfde avond ook op het Wippodium op zou treden. Zo konden eventuele problemen, als de Harmonie last zou krijgen van Hollandia meteen in de kiem gesmoord worden.

Welnu de heren van de Sneekweekband zitten met een biertje op het terras bij Van der Wal, en ineens hoorde men in de verte een korps aankomen. Paul zegt voor de grap: ‘Och die komme fast foor oans’. Fokko en Gerard konden hun lachen haast niet meer inhouden, want het korps blijft voor de leden van de Sneekweekband staan, en begint het ‘Lang zullen ze leven’ te spelen, waarna de tambour-maître van het korps op Jack, Paul en Pier opstapt om de heren te feliciteren. Ze waren er helemaal van af……… Inmiddels was Piet Jaarsma ook gearriveerd, die de ‘jubilarissen’ in zijn klassieke Lincoln door de stad zou rijden.

Natuurlijk met het korps Hollandia voor op ! Bij terugkomst op het terras was Gerrie van der Meer inmiddels ook al bij Van der Wal. Gerrie zat toen bij de drumband van Hallelujah Makkum, en was door Fokko gevraagd om als Sneekweekdixie-girl te poseren op de hoes van de nieuwe single. Fotograaf Ger Dijs was ook present, en werd er aan de leden van de drumband van Hollandia gevraagd of zij voor heel even hun jasjes wilden afstaan aan de Sneekweekband-leden, om de foto wat meer cachet te geven. Zie het uiteindelijke resultaat in de clip....... Al met al weer ‘un geselleche avond’. De eerste single is later overigens uitgereikt aan de toenmalige schipper van de Sneker Pan, Jan van Akker. Jan van Akker werd in 1984 met zijn skûtsje kampioen van de SKS.